ОБСЄ: за тиждень на Донбасі шість жертв серед цивільних, обстрілів менше

 

Минулого тижня, 19-25 червня, кількість порушень режиму припинення вогню на сході України знизилася на 40% порівняно з попереднім звітним періодом.
Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу 30 червня.

За його словами, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 110 вибухів з обох боків, спричинених важкими озброєннями, забороненими Мінськими угодами. Це на 80% менше, ніж попереднього тижня, коли було 617.

При цьому Місія підтвердила шість жертв насилля щодо цивільних осіб, у тому числі два смертельні випадки, коли вибухи сталися в житлових районах.

Надалі бойові дії спалахнули з новою силою. 29 червня впродовж трьох годин спостерігачі СММ у Ясинуватій (ОРДО) зафіксували 500 вибухів, а число вибухів у Попасній (Луганська область) було неможливо підрахувати, сказав Хуг.

Крім того, свободу пересування Місії ОБСЄ впродовж тижня обмежували 17 разів у районах, підконтрольних бойовикам, і один раз – на території, підконтрольній Києву.

Безпілотники спостерігачів знову обстрілювали – зокрема, у Затишному в понеділок, 26 червня.
Також СММ не змогла моніторити межу поблизу окупованого Новоазовська: бойовики “ДНР” вимагали особливого “письмового дозволу”.

Нагадаємо, з 24 червня на Донбасі формально діяло “хлібне перемир’я”.

Читайте також:
Перемир’я остаточно вже закінчилося, – речник АТО

Глава МЗС Німеччини закликав продовжити “хлібне перемир’я”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна