Луценко повідомив про нові підозри Януковичу і Ко у справі про розстріл Майдану

 

Генеральна прокуратура заявила про зміну раніше повідомлених підозр і про нові підозри колишнім високопоставленим чиновникам часів екс-президента Віктора Януковича та йому самому. Про це 30 червня сповістив генпрокурор Юрій Луценко.

“Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру колишнім високопосадовцям – президенту України Януковичу, міністру внутрішніх справ Захарченку, заступнику міністра внутрішніх справ Ратушняку, голові Служби безпеки Якименку, першому заступнику голови СБУ Тоцькому, заступнику начальника – начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві Федчуку…” – написав він у “Фейсбуці”.

Луценко зазначив, що цих посадовців підозрюють у вчиненні та в організації вчинення у складі організованої злочинної групи низки тяжких і особливо тяжких злочинів, скоєних у період з 18-го по 20 лютого 2014 року у центральній частині міста Києва щодо мітингувальників.

За висновком слідства, підозрювані незаконно перешкоджали організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, організували перевищення влади та своїх службових повноважень працівниками правоохоронних органів, а також умисне вбивство двох і більше осіб та спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, організували терористичний акт.

“За цими сухими рядками стоїть титанічна робота не тільки слідчих та прокурорів, але й волонтерів. Тому сьогодні мав приємність за дорученням президента вручити державну нагороду (“За працю і звитягу”) Евеліні Нефертарі, яка створила документальну синхронізовану відеофіксацію розстрілу Небесної Сотні та інших злочинів проти мирних демонстрантів”, – написав Луценко.

Нагадаємо, 29 червня Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо екс-президента Віктора Януковича у справі про держзраду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.