Відбувся відбір поранених учасників АТО на марафоні морської піхоти до США. ФОТО

 

У Києві відбувся відбір серед поранених учасників АТО, які пройшли реабілітацію, на участь від України в марафоні морської піхоти США.

На стадіоні ЦСК ЗС України в умовах спеки змагалися в бігу 35 ветеранів з ушкодженнями кінцівок. Мета – потрапити до національної команди на марафон морпіхів, що відбудеться у жовтні у Вашингтоні.
Україна отримала запрошення на участь у зазначеному заході, зазначає прес-служба ЗСУ на сторінці Генштабу у “Фейсбуці”.

Умови для участі у відборі – проходження військової служби в районі АТО, наявність поранень, проходження повного курсу лікування та реабілітації.

“Спека далась в знаки. Це створило додаткові випробування для учасників відбору – висока температура повітря посилює тиск на протези, і спричиняє больові відчуття в місцях поранень. Попри те, що дистанції були відносно невеликі – 2 та 5 км – здолати їх було дуже важко. Обирати кандидатів так само буде не легко, адже кожен з учасників заслуговує на включення до команди”, – зазначено в повідомленні.

Відомо, що українські учасники марафону у США бігтимуть на спеціальних бігових протезах, а таких в Україні не виробляють. Тоді як більшість хлопців на етапі відбору бігли на “повсякденних” протезах, що не передбачені для фізичних навантажень.

Першими тестові 5 км бігли учасники, які зареєструвались на всю дистанцію марафону – 42 км.
Учасників, що зареєструвались на дистанцію 10 км – найбільше. “Ця дистанція для когось може виявитись справжнім викликом. Адже після деяких поранень лікарі не завжди прогнозували бійцям, що вони зможуть ходити, не говорячи про біг. Але кандидати показали достойні результати”, – зазначили в ЗСУ.

Як розповіла координаторка відбору, представниця офісу уповноваженого президента України з питань реабілітації Катерина Машко, цього року українські військові вдруге візьмуть участь у марафоні морської піхоти США. У жовтні 2016 року американські організатори марафону вперше запросили чотирьох українців. Тепер вони чекають на сімох бігунів і трьох супроводжуючих з України.

Бігові протези

Окрім безпосередньо участі в забігах, поранені солдати відвідають Пентагон, посольство України у США, зможуть поспілкуватися з побратимами зі Сполучених Штатів та інших держав.

Фото і текст:
Радіо Свобода, Українська команда Марафону Морської піхоти США. 2017.

Читайте також:
Воїни АТО успішно подолали дистанцію Марафону Морської піхоти США. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна