Колишній глава Придністров’я втік від переслідування в Молдову

 

Колишній президент самопроголошеної “Придністровської молдавської республіки” Євген Шевчук таємно залишив ПМР і втік на територію Молдови.
Про це повідомляє молдовське видання Newsmaker.

Так звана “Верховна рада” Придністров’я у середу, 28 червня, зняла недоторканність з Шевчука в зв’язку з порушеними проти нього кримінальної справи про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

Місцевий депутат Андрій Сафонов написав у соцмережі, що, “згідно з інформацією ВР ПМР, Шевчуку були вручені необхідні документи (згідно із законом, він зобов’язаний бути присутнім на засіданні ВР при розгляді такого питання), але вночі екс-президент переправився на плавзасобі через Дністер і був уже в Молдові”.

За словами Сафонова, Шевчука притягують за п’ятьма пунктами – “фонди, “Біохім”, контрабанда, незаконне вилучення 30% пенсій і зарплат, помилування з порушенням закону”.

Сам Євген Шевчук назвав відкриття проти нього кримінальних справ і зняття недоторканності “зведенням рахунків і боротьбою з політичними опонентами”.

“Вважаю організовану вчора і сьогодні у Верховній раді провокацію черговим свідченням використання владою методів залякування, тиску, шантажу, арештів для вибивання зручних і потрібних свідчень для зведення рахунків і боротьби з політичними опонентами”, – написав він у “Фейсбуці”.

Що стосується зняття недоторканності, Шевчук уточнив, що у зв’язку зі змінами законодавства ще до президентських виборів після обрання нового президента його позбавили всіх колишніх соціальних гарантій.

“Включаючи недоторканність, про що мене офіційно повідомив глава адміністрації президента ще в лютому. Привілеї, пільги і так далі залишені тільки для першого президента і тих наступних президентів, які вийдуть на пенсію. Тому все це чітко спланований, замовний сценарій, мета якого – збереження влади “, – підсумував колишній глава Придністров’я, який очолював “ПМР” з 2011-го по 2016 рік.

Нагадаємо, в грудні 2016 року в результаті виборів, які не визнає Молдова, самопроголошену “ПМР” очолив Вадим Красносельський.

Читайте також:
Росія відновила процес приєднання невизнаного Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна