Росіянин Агеєв, узятий в полон під Жолобком – контрактник ЗС РФ. Бойовики “ЛНР” визнали втрату

 

Серед бойовиків, які потрапили в полон до ЗС України на Луганщині 24 червня, є російський контрактник Віктор Агєєв.
Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Віктор Агєєв, 13 вересня 1995 р.н., мешканець села Топчиха Алтайського краю РФ, потрапив у полон 24 червня в районі села Жолобок Слов’яносербського району Луганської області (Україна) під час зіткнення українських військових із бойовиками “ЛНР”.

Мати Агєєва розповіла ВВС, що в березні 2017 роки її син підписав контракт зі збройними силами Росії та нібито поїхав служити в місто Батайськ Ростовської області.

Українські журналісти опублікували фото документів контрактника, який зараз перебуває в СБУ.

 

Нагадаємо, 25 червня штаб АТО повідомив, що в районі проведення антитерористичної операції українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, з них один – громадянин РФ з Алтаю; ще двох – командира та одного з диверсантів, які чинили опір, ліквідували. У штабі зазначили, що загиблий командир групи був громадянином Російської Федерації з міста Кіров.

Представники бойовиків “ЛНР” кілька днів не визнавали втрату підрозділу.

Однак 27 червня речник так званої “народної міліції ЛНР” Андрій Марочко заявив що, “українською диверсійною групою Сил спеціальних операцій на Бахмутській трасі був здійснений напад на групу військовослужбовців підрозділу тилу, які здійснювали доставку продовольства особовому складу”.
Двоє бойовиків були вбиті, ще четверо були затримані українськими військовими, підтвердив речник сепаратистів.

“До сьогоднішнього дня ми робили все, щоб врегулювати цю ситуацію, не привертаючи уваги громадськості. За обопільною домовленістю через волонтерські організації домовилися з українською стороною про обмін полоненими та ухвалили обопільне рішення не повідомляти про цей процес. Але українська сторона в останній момент відмовилася від обміну”, – заявив Марочко.

При цьому сторона “ЛНР” стверджує, нібито затримані бойовики є “громадянами Луганської народної республіки”.

 

Читайте також:
Розвідгрупу “ЛНР” ліквідували не ножами, а стрілецькою зброєю,
– комбриг 93 омбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна