Бойовики обстріляли школу Красногорівки

 

Українська сторона Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі повідомила подробиці обстрілу з боку бойовиків “ДНР” міста Красногорівка поблизу лінії розмежування.

За даними, які прес-центр АТО оприлюднив у “Феймбуці”, близько 15.00 під час обстрілу позицій ЗСУ в районі Красногорівки під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали населеного пункту.

“Один з боєприпасів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від будівлі Красногорівської загальноосвітньої школи №1 в мікрорайоні Сонячний. На щастя, в цей час людей у школі не було”, – сказано у повідомленні.

Речник штабу АТО Антон Миронович зазначив, що, за попередніми даними, обстріл вівся зі 120-мм міномета.

“Українська сторона СЦКК застерігає, що НЗФ ОРДО можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів в населених пунктах на Донецькому напрямку, як на території підконтрольній Уряду України, так і на території ОРДО, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою скомпрометувати та звинуватити в цьому Збройні сили України, з тим щоб зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю”, – зазначначено в повідомленні.

Водночас штаб АТО інформує, що станом на 18:00 середи, попри 11 обстрілів, втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, з 24 червня на Донбасі формально оголошено так зване “хлібне перемир’я”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна