Росія міняє посла у США Кисляка, який фігурує в розслідуваннях щодо Трампа, – ЗМІ

 

Кремль вирішив замінити Сергія Кисляка на посаді посла Росії у США, відмовившись також від його призначення постійним представником Росії при ООН замість покійного Віталія Чуркіна.
Про це пише американське видання BuzzFeed News із посиланням одразу на три джерела, ознайомлені з рішенням.

“Рішення повернути Кисляка до Росії, а не призначити його на високу посаду в ООН у Нью-Йорку, як повідомляло про це кілька видань, ухвалено на тлі розслідувань ФБР та Конгресу у зв’язку з контактами 66-річного дипломата з головними помічниками президента Дональда Трампа під час президентської кампанії 2016 року”, – йдеться в публікації.

Речниця російського МЗС Марія Захарова у понеділок, 26 червня, зазначила, що Кисляк “який відпрацював у США дев’ять років, увійде в історію двосторонніх відносин як людина, що зробила все можливе для їх розвитку, навіть у найскладніші моменти”.

Тим часом з’явилася інсайдерська інформація, що Американсько-російська бізнес-рада 11 липня має намір влаштувати прощальну вечірку з приводу завершення повноважень Кисляка в готелі St. Regis у Нью-Йорку.

Нагадаємо, посол Росії в США Сергій Кисляк є фігурантом у багатьох епізодах розслідування ФБР і комітетів Конгресу США щодо втручання Росії у внутрішні справи в США під час президентських виборів 2016  року, а також після них. Зокрема, йшлося про його контакти з екс-радником Трампа Майклом Флінном та обговорення можливого скасування санкцій проти РФ, введених адміністрацією Обами через втручання Москви у вибори в США.

Очікується, що на заміну Кисляку буде відправлений нинішній заступник міністра закордонних справ РФ Анатолій Антонов.
Він характеризується як жорсткий переговірник, який перебуває у санкційному списку Європейського Союзу.

Читайте також:
Одразу після приходу до влади Трамп намагався зняти санкції з Росії, – ЗМІ

Зять Трампа намагався влаштувати
таємний канал зв’язку з росіянами, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна