За добу поранений один воїн. Затишшя лише на Приморському напрямку

 

Минулої доби, 25 червня, підрозділи російсько-окупаційних військ 23 рази обстрілювали українських захисників. Як інформує прес-центр штабу АТО, один український воїн внаслідок ворожих обстрілів був поранений.

“Противник продовжує порушувати перемир’я, час від часу застосовуючи й міномети різних калібрів… Тенденція щодо підвищення ворожої вогневої активності у темну пору доби залишається незмінною. Відносна стабілізація від вчорашнього ранку спостерігається лише на Приморському напрямку. Натомість найбільш інтенсивні обстріли, зокрема й з артилерії, відбулись на Луганщині”, – ідеться у зведенні штабу.

Луганський напрямок. На цій частині фронту противник здійснив 10 обстрілів. Близько 21:00 бойовики щільно обстріляли позиції сил АТО поблизу Троїцького з мінометів калібрів 120 й 82 мм. Також із 82-мм мінометів найманці відкривали вогонь в районі Щастя, Катеринівки та Жовтого. Неподалік Новозванівки бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси та озброєння БМП, поблизу Новоолександрівки – великокаліберні кулемети, а по захисниках Попасної незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Донецький напрямок. Тут проросійські озброєні банди вчора 12 разів порушували перемир’я. Найбільше ворожих обстрілів зафіксовано у передмісті Авдіївки та північно-східніше – в районі Кам’янки. Там окупанти впродовж минулої доби, а особливо після заходу сонця, неодноразово відкривали вогонь по позиціях українських воїнів із гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, оборонні укріплення поблизу Кам’янки окупанти ще вдень обстріляли з 82-мм мінометів.
Також по одній збройні провокації вчора ввечері було зафіксовано неподалік Луганського, що на Світлодарській дузі, та в районі Зайцевого, де проросійські незаконні збройні формування били по наших опорних пунктах з піхотного озброєння та БМП.
По українських воїнах, котрі тримаю оборону біля Верхньоторецького, бандити вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Там же “працював” ворожий снайпер.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії розмежування вчора противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО лише один раз – одразу після опівночі бив зі станкового протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.

Читайте також:
Перша доба “хлібного перемир’я”:
26 обстрілів, двоє загиблих, троє воїнів зазнали ушкоджень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна