“Ворожий патруль знищений ножами”. Бутусов – про ліквідацію ДРГ противника 93-ю бригадою

23-24 червня воїни 93-ї механізованої бригади провели два успішних бої на Бахмутській трасі в районі Слов’яносербська.
Штаб АТО інформував про один із них у загальних рисах, без зазначення місця події. Зазначалося, що двох бойовиків знищено, зокрема командира – росіянина з Кірова. Четверо потрапили в полон, серед них громадянин РФ з Алтаю.

Журналіст Юрій Бутусов у 93-й бригаді ЗСУ з’ясував подробиці.

За його даними, 23 червня підрозділи 1-го батальйону 93 омбр в ході пошукових дій ліквідували в районі села Жолобок розвідувальний патруль зі складу 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних російських військ.

Згідно російським інформаційним зведенням, противник підтверджує 23 червня знищення трьох найманців в цьому районі – позивні “Кок”, “Фан” і “Кавказ” (заявлене справжнє ім’я – Шульга Микола). Ці повідомлення підтверджуються радіоперехоплення.

В ході бою наш розрахунок ПТРК (протитанковий ракетний комплекс) знищив бронемашину БМП-2 противника, яка супроводжувала патруль.

24 червня воїни 20-го мотопіхотного батальйону 93 омбр виявили розвідувальну групу противника, яка здійснювала розвідку позицій.

“Виявивши противника і використовуючи фактор раптовості, бійці 20-го батальйону холодною зброєю знищили двох найманців, а чотирьох захопили в полон”, – пише журналіст.

“Подвиг навіть за мірками нашого героїчного часу. Командування батальйону представляє героїв, які виявили сміливість і холоднокровність, до державних нагород”, – зазначив Бутусов.

За його відомостями, артилерія противника 23-24 червня відкривала вогонь по наших позиціях в порушення умов перемир’я. В результаті українська артилерія була змушена вести контрбатарейної вогонь.

Втрати противника пояснюються багаторазовими спробами виявити слабкі місця в бойовому порядку українських військ. 4-та бригада противника намагається вибити підрозділи 93-ї бригади, які на значній ділянці фронту вийшли безпосередньо на Бахмутську трасу в районі Слов’яносербська, пише Бутусов.

За його словами, у зв’язку з цим слід звернути увагу на певні проблеми з бойовим забезпеченням українських підрозділів.
В результаті збільшеної інтенсивності бойових дій, в останні дні відзначається нестача боєприпасів – осколкових гранат до гранатометів СПГ-9. На жаль, заявки на ці дозволені перемир’ям калібри виконуються в неповному обсязі. А оскільки СПГ – основний вогневий засіб нашої піхоти, дозволений до застосування в умовах обмежень, дефіцит боєприпасів до СПГ абсолютно неприпустимий, пише журналіст.

Також не вирішується проблема з ремонтом батальйонних мінометів, заявка на які подана давно. Ця проблема пов’язана з недостатньою увагою ряду тилових структур, оскільки домовленість із заводом про ремонт є.

Зовсім недостатнім є забезпечення паливом. Норма заправки на один батальйон у 93-й бригаді на 10 днів – 800 літрів автомобільного бензину та 800 літрів дизельного палива – абсолютно не забезпечує навіть поточну операційну діяльність з постачання передових позицій, з огляду на велике плече підвезення і протяжність лінії фронту. Паливо необхідне додатково і для забезпечення побутових умов на передових позиціях, передає Бутусов прохання 93 омбр.

Бойовий дух підрозділів 93-ї бригади залишається високим, українські воїни відбивають постійні напади бойовиків і готуються до нових атак противника.

23-24 червня підрозділи бригади, на щастя, втрат не мали. Це підтверджується як офіційними зведеннями, так і особистим спілкуванням з особовим складом підрозділів, констатує автор.

Нагадаємо, з 24 червня в зоні АТО офіційно оголошено так зване “хлібне перемир’я”.

Читайте також:
Перед початком “хлібного перемир’я” 93 омбр відбила атаку бойовиків під Жолобком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна