В Ecolines “свої правила” безвізу. У всієї сім’ї згоріли квитки в Болгарію, але компанія обіцяє компенсувати

 

Автобусна компанія Ecolines обіцяє компенсувати витрати сім’ї українців, яких стюардеса не пустила на борт автобуса в Болгарію через відсутність візи в біометричному паспорті.

“В результаті розслідування стосовно випадку, який склався, ми офіційно повідомляємо, що провідник припустився помилки, виконуючи свої обов’язки. Правила безвізового режиму діють досить короткий час, відсутність досвіду і спричинила некомпетентну поведінку провідника під час посадки на рейс Київ-Варна (24.06.17)”, – зазначається в заяві, опублікованій на офіційній сторінці компанії у “Фейсбуці”.

В Ecolines також підтвердили, що відповідно до закону, провідники або водії всіх міжнародних рейсів перевіряють у пасажирів наявність документів, які дозволяють перетинати кордон Шенгенської зони.

“Компанія ні в якому разі не мала на меті перешкоджати громадянам України користуватись безвізовим режимом, якого ми так довго разом чекали. Щоб подібні випадки не траплялись у майбутньому, компанією буде посилено навчання та інструктаж провідників щодо документів, які дозволяють перетин кордонів в рамках безвізового режиму”, – запевняє перевізник.

У компанії зазначили, що “намагаються зв’язатися з сім’єю, яку не пустили за кордон, для обговорення надання компенсації за невикористану поїздку.

Ця заява стала довгоочікуваною реакцією на скандал, який спалахнув довкола перевізника 25 червня.

Як повідомила у “Фейсбуці” користувачка Ольга Ленц, компанія Ecolines відмовила у перевезенні на рейсі до Болгарії чотирьом українцям, що планували скористатися безвізовим режимом. На їхньому квитку стюардеса написала: “Відмова від поїздки,немає візи, тільки біометрика”.

“Вчора моя сестра з чоловіком, донькою 12 років та трирічним сином не змогли виїхати до Болгарії на відпочинок. Були куплені заздалегідь квитки на автобус компанії Еколайнс, але їх не пустила провідниця Анна Карпенко, бо у дочки (віком) 12 років немає візи”.

При цьому у трьох інших членів сім’ї в паспортах стоять чинні Шенгенські візи.

“Дзвонили в болгарське посольство, в митну службу – всюди сказали, що можна їхати, безвіз, у дитини біометричний паспорт. Проте, ні, провідниця не пустила”, – написала Ленц.

За її словами, у відповідь на зауваження про дію безвізового режиму між Україною та ЄС провідниця заявила: “У нас свої закони”.

“На гарячій лінії сказали, що у них все вирішує стюардеса… Чекаємо на роз’яснення та компенсацію і, сподіваюсь, вибачення від автоперевізника”, – написала користувачка ФБ Олена Ващенко.

Після появи цієї новини в соцмережах ширилося обурення таким кричущим незнанням правил безвізового режиму з боку одного з найбільших міжнародних автоперевізників в Україні.
Проте з ФБ-сторінки Ecolines були видалені всі критичні коментарі на адресу компанії, а частина користувачів повідомляють, що “заблоковані” на цій сторінці.

Читайте також:
Безвіз із ЄС дозволить українцям вільно подорожувати до 34 країн, але не 100, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна