Урядові медзаклади за вказівкою президента надають лікування і реабілітацію звільненим з полону бійцям, – Геращенко

 

Державне управляння справами та інші урядові лікарні надають медичну підтримку й психологічну реабілітацію українським військовослужбовцям, звільненим з полону бойовиків.
Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко.

Вона подякувала ДУС і відомчим лікарням, “ще вчора доступним лише депутатам і міністрам, де сьогодні, за ініціативи президента, мають змогу пройти лікування і реабілітацію вчорашні бранці”.

“От і зараз кілька хлопців, яких минулого року вдалося витягти з ОРДО і які мають важкі поранення та психологічні проблеми, пройшли обстеження і лікування в лікарні на Верхній”, – написала депутатка у “Фейсбуці”.

Мається на увазі Державна наукова установа “Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини” Державного управління справами (ДНУ «НПЦ ПКМ» ДУС на вул. Верхня, 5 у Києві).

“Будьте здорові, дорогі наші хлопці. А в наших планах – вирішити проблему лікування і реабілітації вчорашніх воїнів комплексно”, – додала Геращенко.

Ірина Геращенко розповіла, що разом із депутатами Марією Іоновою й Іриною Луценко зустрілася з міністром оборони Степаном Полтораком.
“В міністра є кілька дуже правильних ініціатив щодо створення нових реабілітаційних центрів для воїнів АТО, де буде надаватися і психологічна реабілітація після важких поранень, ампутацій, звільненим заручникам”, – зазначила віце-спікер.

“Правильна ідея, щоб до психологічної реабілітації були долучені ті хлопці, які самі пройшли важкі ампутації і впоралися, навчилися жити в нових реаліях , залишатися активними в суспільному житті. Думаю, найближчим часом ми почуємо і побачимо від МО конкретні дії в цьому напрямку”, – заявила Геращенко.

Комплексний аналіз цієї проблеми читайте у великому матеріалі “Новинарні“:
Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна