Солом’янський райсуд продовжив запобіжні заходи Насірову

 

Солом’янський райсуд Києва продовжив на два місяці зобов’язання Романа Насірова щодо носіння електронного браслета і застави в 100 млн. гривень. Таке рішення в понеділок, 26 червня, ухвалив суддя Тарас Оксюта, повідомляє “Українська правда”.

“Клопотання прокурорів задовольнити. Продовжити терміни покладених на Насірова зобов’язань”, – зачитав суддя.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд залишити покладені раніше на Насірова зобов’язання у вигляді застави в 100 млн. і носіння електронного браслета.
У той же час захист Насірова стверджував, що клопотання САП є необґрунтованим та безпідставним.

За даними “УП”, частина засідання пройшла в закритому режимі через таємницю діагнозу Романа Насірова.

Читайте також:
Насірова можуть судити ще й у Британії, – посольство

Як писала “Новинарня“, 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро вручили Насірову, який удавав непритомного в лікарні “Феофанія”, повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”).
Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме – за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн.

8 березня Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб та носіння електронного  браслета з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО після того, як його рідні внесли заставу.

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна