Проросійський президент ПАРЄ Аграмунт не подав у відставку. Група ЄНП проголосувала за недовіру

 

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт, який у березні відвідав Сирію разом із російськими дипломатами, попередив колег, що не планує йти у відставку. Про це пише “Європейська правда“, посилаючись на кілька джерел.

Таку заяву він зробив на зустрічі керівництва Європейської народної партії. Відтак Аграмунт порушив домовленість, досягнуту у квітні та офіційно проголошену на зустрічі керівних органів асамблеї в Празі 30 травня.

Закрита зустріч групи ЄНП відбулася в Страсбурзі сьогодні, 26 червня. За даними “ЄП”, однопартійці оголосили Аграмунту недовіру: за відставку – 38, проти – 26 (із 66). Самого голови ПАРЄ на засіданні не було.
Перед тим недовіру президенту підтвердило бюро ПАРЄ.

“Група [ЄНП] звернеться до Аграмунта з проханням негайно подати у відставку. І тепер голосуватиме за відставку в залі”, – зазначила член ПАРЄ від ВР України Ірина Геращенко.

Перед тим Педро Аргамунт заявив, що відкликає свою заяву і не йтиме у відставку. Своє рішення він пояснив тим, що Асамблея також порушила домовленості, повторно проголосувавши за його недовіру на засіданні Бюро. Наразі триває дискусія на Бюро.

Як повідомляла “Новинарня“, в кінці травня Педро Аграмунт не подав у відставку з посади президента ПАРЄ, попри попередню домовленість з політичними групами Асамблеї.
Раніше, у березні, президент ПАРЄ Аграмунт відвідав Сирію разом з делегацією російських депутатів, на які накладено санкції Асамблеї. Після цього в ПАРЄ почали вимагати його відставки. Сам Аграмунт заявив, що його поїздка до Сирії була “помилкою” і вибачився.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна