“Автомайдан” продовжить акції протесту проти мера Дніпра Філатова

 

Всеукраїнська громадська організація “Автомайдан” продовжить виступи проти мера Дніпра Бориса Філатова, якщо він не звільнить з посади керівника муніципальної поліції Андрія Ткаченка – колишнього командира дніпропетровського “Беркута” часів Майдану. Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі “Автомайдану”.

“Якщо Філатов не звільнить Ткаченка, то так, звичайно”, – відповіли у ВГО на запитання щодо можливого продовження акцій після невдалого пікетування житла Філатова 24 червня.

Тоді, в суботу, кілька десятків “автомайданівців” із Києва приїхали підтримати своїх дніпровських колег і взяти участь у пікеті мерії міста та домівки Бориса Філатова у ЖК “Амстердам”.

З собою вони привезли манекен у футболці колишнього полку спецпризначення “Беркут” із портретом Філатова.

“Автомайданівці” вимагали зустрічі з Філатовим, однак мер відмовився від переговорів.

Як стверджують активісти, спершу їм перешкоджали “тітушки з муніципальної поліції Дніпра”, а на територію фешенебельного житлового комплексу їх не допустили охоронці.

“Мер Дніпра Борис Філатов так і не знайшов у собі мужності вийти до нас і, глянувши в очі в тому числі присутнім людям, що постраждали на Майдані від рук “Беркута”, пояснити, як взагалі можливо на четвертий рік після Революції Гідності призначати екс-керівника “Беркута” очільником муніципальної поліції міста, що він нещодавно зробив.
По телефону на пропозицію вийти до людей Філатов відповів дослівно: “Как приехали, так и уедете.” Дежавю прям якесь, реакція а-ля пізній Янукович.
Ну що ж, Янукович, так Янукович”, – ідеться в повідомленні “Автомайдану”.

В СМС-листуванні Борис Філатов (чи працівник його прес-служби) назвав активістів, які виступають проти його кадрової політики, “міськими божевільними”.

Як інформувала “Новинарня“, мер Борис Філатов повідомив про призначення екс-командира обласного “Беркута” Андрія Ткаченка керівником муніципальної поліції Дніпра 27 травня. Це рішення він обґрунтував міркуваннями “реальної політики” і потребою “вибудувати в місті власну вертикаль”.

Водночас це призначення викликало спротив громадських активістів та соцмреж. Як відомо, Андрій Ткаченко – колишній командир БМОП “Беркут” ГУМВС у Дніпропетровській області, бійці якого брали участь у придушенні акцій протесту на Майдані в Києві взимку 2013-2014 років.
Як пише волонтер Роман Сініцин, ця “людина керувала підрозділом, який регулярно стояв на Груші (вул. Грушевського), якому видавалося помпові “форти” і гранати та який був присутній як мінімум 18 лютого (“мирний наступ”, перші десятки загиблих)”.
У квітні 2016 року стало відомо, що Ткаченко пройшов люстраційну перевірку.

Читайте також:
“Призначення “беркута” в команду мера Дніпра Філатова
– це плювок в обличчя нам усім”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна