США восени виділять Україні військову допомогу з летальною зброєю

 

Сполучені Штати збираються виділити Україні військову допомогу на 2018 фінансовий рік. Про це заявив конгресмен-республіканець Мек Торнберрі, повідомляє вашингтонське видання The Hill.

За словами Торнберрі, який є головою комітету у справах збройних сил Палати представників, виділені для міністерства оборони США кошти підуть “для протидії загрозам з боку Росії і Північної Кореї”.

Конгресмен також зазначив, що в законопроекті будуть кілька елементів, аби “ще більше зміцнити нашу прихильність до НАТО й України”.

Видання також повідомляє, що в законопроекті передбачається виділення “мільйонів” Україні для оснащення і навчання армії.

“Він (законопроект) включатиме в себе військову допомогу Україні і заклик до адміністрації [США] надати летальну допомогу, щоб українці могли захистити себе від агресії, яка йде до них зі сходу”, – сказав Мек Торнберрі.

Нагадаємо, про надання Україні військової допомоги під час візитів до Вашингтона в попередні тижні говорили президент Петро Порошенко і голова ВР Андрій Парубій, який заявляв, що “джавеліни” вже восени можуть бути в Україні.

Як відомо, в США фінансовий рік починається з 1 жовтня.

Читайте також:
Безпекова угода дозволить розмістити в Україні військові резерви США, – Парубій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна