Редактора “Страни.ua” Гужву затримали за вимагання

 

Увечері 22 червня правоохоронці в Києві затримали головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужву. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

“Добрехався, нарешті, до правди. За матеріалами ДФС і прокуратури Києва поліцією затримано Гужву, який вимагав і отримав 10 тис. дол. за нерозміщення компроментуючих матеріалів на діючого політика”, – написав очільник ГПУ у “Фейсбуці”.

Луценко також додав, що у слідства наявні відео- та аудіодокази злочину.

Раніше цього вечора журналісти “Страни.ua” повідомляли, що працівники СБУ провели обшук у їхній редакції в бізнес-центрі на вулиці Володимирській.

У коментарі “Українським новинам” Гужва заявив, що кримінальну справу проти видання “сфальсифіковано”. За його словами, це сталося після критичної публікації про нардепа з фракції Радикальної партії Дмитра Лінька.

“Пару місяців тому до нас приходили люди від Лінька. Пропонували 20 тисяч доларів, щоб ми зняли один матеріал. Ми відмовилися. Ось відтоді нам і намагаються шити кримінальну справу”, – заявив редактор.

При цьому, як зазначається, під час телефонної розмови з “Українськими новинами” невідомий зажадав у Ігоря Гужви в грубій формі віддати телефон, після чого зв’язок перервався.

Як відомо, Ігор Гужва раніше очолював газети “Сегодня” і “Вести”.

У “Вестях” і “Стране.ua” його політика була опозиційною, антимайданівською, часто – проросійською.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна