Міноборони взялося відновлювати військове угруповання на півдні Одеської області

 

Міністерство оборони України вивчає можливість нарощення чисельності угруповання військ на півдні Одеської області.
Як повідомила прес-служба МОУ, про це міністр оборони Степан Полторак заявив 23 червня під час робочої поїздки до Одеського гарнізону.

“Ми вивчаємо можливості розширення чисельності угруповання військ на півдні Одеської області”, – сказав він.

За словами міністра, попереднім військово-політичним керівництвом ухвалювалися рішення, в результаті яких військових частин у цьому регіоні практично не залишилося.

“У наших планах – збільшити це угруповання, створити інфраструктуру і необхідну матеріально-технічну базу. Уже сьогодні в нас є військова частина в Болграді, сформовані військові частини в Сараті, буде розгорнута військова комендатура в Арцизі”, – сказав генерал армії Полторак.

Він зазначив, що розвиток регіону відбувається там, де є армія. Але, перш за все, армія – запорука безпеки і територіальної цілісності країни.

В рамках робочої поїздки до Одеської гарнізон міністр оборони побував на військовому аеродромі в Болграді, де заслухав доповідь командувача ВДВ Михайла Забродського про стан об’єкту та обговорив можливості його відновлення.

Глава оборонного відомства оглянув земельну ділянку, територію аеродрому, технічний стан злітно-посадкової смуги, будівлі та приміщення забезпечення функціонування аеродрому, а також розташування 88-го десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ.

Полторак ухвалив рішення відправити експертну групу для вивчення потреб і визначення першочергових завдань, які необхідно виконати на об’єкті.

“Після завершення робочого візиту буде ухвалено відповідні рішення та забезпечено їх виконання. Цей підрозділ розширюється, а тому, перш за все, ми маємо працювати над забезпеченням умов для його функціонування. Йдеться про відновлення інфраструктури та вирішення житлового питання військовослужбовців. Ухвалив рішення про поетапне виділення необхідних коштів”, – сказав Полторак.

Читайте також:
У Кишиневі заявили, що вислані російські дипломати-шпигуни вербували бойовиків на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна