Українців найбільше турбує війна на Сході, найменше – російська мова. СОЦІОЛОГІЯ

 

Більшість українців турбує війна на Донбасі, падіння рівня життя, економічна ситуація в країні та безпека держави. Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Як свідчать дані дослідження, абсолютна більшість опитаних (72%) занепокоєна війною на Сході України.
Також серед проблем, які найбільше хвилюють українців, – рівень життя (60%), економічна ситуація (47%) та безпека України (21%).

З усіх проблем, зазначених в опитувальнику, найменше українців турбує статус російської мови в Україні (1%) та відносини між громадянами України різних національностей (2%).

“Порівняно з 2016 роком, рівень занепокоєності громадян суспільними проблемами мало змінився, але українців дещо менше стали турбувати відносини з Росією та злочинність”, – зазначається в прес-релізі.

Опитування проводилося з 20 по 29 травня 2017 року. Методом особистого інтерв’ю опитали 2040 респондентів віком від 18 років, які проживають у 108 населених пунктах усіх областей України (крім АР Крим). У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються українською владою. Статистична похибка вибірки в середньому не перевищує 2,5%.

Читайте також:
Частка прибічників державної підтримки лише української мови суттєво зросла. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.