Порошенко підбив підсумки візиту у США: будуть візити американців і закупівлі оборонної зброї

 

Українська сторона не вважає доцільною зміну мінського і нормандського форматів переговорів щодо Донбасу, але вітає активне долучення до них Вашингтона.
Про це Петро Порошенко сказав у середу, 21 червня, на брифінгу у Вашингтоні в середу за підсумками візиту в США.

“Ми не бачимо необхідності змінювати нормандський формат і мати якийсь паралельний тренд мінського процесу”, – заявив президент.

При цьому він підкреслив: “Ми дійсно обговорювали більш активне залучення наших американських партнерів до нормандського формату, ми повністю відкриті і вітаємо ці кроки, і будемо вітати активнішу участь, в тому числі представництво в форматі мінського процесу, в тому числі в тристоронній контактній групі”, – цитує Порошенка “Інтерфас-Україна”.

Президент висловив думку, що це може дати “нове дихання, перезавантаження і дати швидкий результат”.

Також Петро Порошенко за підсумками візиту анонсував найближчим часом підписання між Україною та США угод про оборонні закупівлі та військово-технічну співпрацю.

“За 36 годин відбулися зустрічі з ключовими гравцями нової американської адміністрації президента Трампа. Була дуже довга розмова з президентом [Трампом], де наголосили на двох важливих речах: підтримка Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, підтримка в протидії російській агресії”, – сказав він.

Порошенко підкреслив, що намічені конкретні плани, які передбачають збереження і посилення санкційного режиму США проти Росії аж до повного виконання Мінських угод.

“Крім того, під час переговорів у Пентагоні було домовлено про те, що Україну відвідають декілька ключових членів нової адміністрації, декілька міністрів, і будуть підписані дуже важливі угоди, в тому числі по оборонному співробітництву, включаючи угоду про оборонні закупівлі і військово-технічну співпрацю”, – цитує Порошенка “ЄП”.

Читайте також:
Порошенко у США: Трамп харизматичний
і може принести мир Україні, як Рейган, без єдиного пострілу

Порошенко – міністру оборони США Меттісу:
Ми з американськими партнерами створили нові Збройні сили України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна