Попит на подорожі в Європу серед українців з безвізом виріс в 3 рази

 

Наступного дня після запровадження безвізового режиму з країнами Європи українські користувачі здійснили втричі більше пошукових запитів щодо мандрівок до міст Європи. Про це свідчать надані “Новинарні” матеріали туристичного метапошуковика momondo.ua, базовані на аналізі понад 160 000 пошукових запитів українських користувачів у червні.

Ріст пошукових запитів 12 червня 2017 року, в перший день після запровадження безвізу з країнами Шенгенської угоди, становив +319% порівняно з аналогічним періодом тижнем раніше.

Найбільше пошуків випало на авіаперельоти з великих міст – Києва, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра та Івано-Франківська, звідки виконуються регулярні авіарейси українських та іноземних авіакомпаній.

Впродовж тижня інтерес до країн Шенгену стабілізувався, і в підсумку приріст становив +62,9%, зазначили в компанії.

Топ-10 міст з найбільшою абсолютною кількістю пошукових запитів:
1) Барселона (+54%)
2) Рим (+68%)
3) Париж (+52%)
4) Мілан (+38%)
5) Лісабон (+84%)
6) Прага (+98%)
7) Варшава (+82%)
8) Амстердам (+81%)
9) Афіни (+45%)
10) Мадрид (+98%)

При цьому користувачі з Києва найбільше цікавились авіаквитками до Іспанії (+59%), Італії (+67%) та Франції (+65%), зі Львова – до Італії (+53%) та Іспанії (+57%), з Одеси – в Німеччину (+49%) і Чехію (+97%), з Харкова – в Польщу (+73%) та Іспанію (+38%).

“Процес отримання візи найчастіше був значною перепоною під час вибору подорожей для багатьох мандрівників. Ця процедура займала чимало часу і вимагала додаткових зусиль. Все це не дозволяло українцям вирушити у подорож до країн Європи, наприклад, на вихідні, або ж взагалі призводило до відмови від мандрівок в країни Шенгену. Тепер це обмеження скасоване і наші дані підтверджують високий інтерес українських туристів до Європи”, – прокоментував Сергій Пішковцій, менеджер з маркетингу компанії momondo в Україні.

Нагадаємо, безвізовий режим з країнами Шенгенської угоди набув чинності 11 червня 2017 року.
Показник відмов на кордоні не перевищує 0,15%.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна