Макрон хоче провести зустріч “нормандської четвірки” по Україні в найближчі два тижні

 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в його планах – провести зустріч в “нормандському” форматі перед самітом G20, який запланований на 7-8 липня в Гамбурзі.

“Ми проведемо перед самітом G20 зустріч в цьому форматі”, – заявив Макрон в інтерв’ю газеті “Фігаро” і ряду інших європейських видань.

Новий глава Франції заявив, що переговори з колегами в “нормандському форматі” дозволять йому краще зрозуміти, на якому етапі перебуває врегулювання української проблеми.

“У тому, що стосується українського питання, я дам вам чітку відповідь після моїх перших переговорів в рамках “нормандського формату”. Але абсолютно точно, що наш обов’язок – захищати Європу і її союзників в регіоні [на сході Європи]. За даним питанням ми не повинні відступати від своєї позиції”, – сказав Макрон в інтерв’ю “Фігаро”.

Як повідомляла “Новинарня“, Еммануель Макрон під час зустрічі глав держав G7 27 травня заявив про необхідність проведення переговорів “нормандської четвірки” (Франція, Німеччина, Україна, Росія) якомога швидше.

Читайте також:
Порошенко не боїться, що США знімуть санкції з Росії,
бо ті мають посла в нормандському форматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна