Гравець збірної України влаштував футбольний матч на позиції сил АТО під обстрілами. ВІДЕО

 

Футболіст збірної України, колишній гравець “Шахтаря”, “Карпат”, “Дніпра” і німецького “Дармштадта” Артем Федецький взяв участь у символічному футбольному матчі на позиціях українських військових біля Донецька.

Про це в четвер, 22 червня, повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Поєдинок відбувався у напівзруйнованому спортзалі на позиції “Інтернат”, що в Мар’їнці (на межі з містом Донецьк). Федецький грав у військовому камуфляжі й берцях.

Як зазначили в ДПСУ, колишня школа розташована на передовій та під постійним вогнем бойовиків, які обстрілюють позиції сил АТО з сусідніх териконів.

Разом із Федецьким грали екс-футболісти “Карпат” Андрій Тлумак та Михайло Кополовець, військовослужбовці Збройних сил України та Державної прикордонної служби.

“Ми зіграли у футбол, фактично, у Донецьку. Звичайно, не найкраще футбольне поле, але ми почуваємося в цілковитій безпеці”, – зазначив після матчу Федецький.

“Слава Україні! Слава воїнам АТО!” – додав він.

 

Днем раніше, 20 червня, Артем Федецький взяв участь у футбольному святі в селищі Гришине Покровського району Донецької області. Там урочисто відкрили футбольне поле зі штучним покриттям, про що повідомив у “Фейсбуці” голова ДонВЦА Павло Жебрівський.
Гравець збірної України, за його словами, спеціально приїхав привітати дітлахів.

“У цьому році на Донеччині будуємо 85 футбольних полів зі штучним покриттям. За попередні роки було зроблено 108, у стадії завершення – з попередніх років – ще 12. Таким чином на Донеччині до кінця року матимемо 205 штучних футбольних поля – думаю, не кожна область може похвалитися такою кількістю”, – написав Жебрівський.

Читайте також:
Із Хорватії повертається чергова група ветеранів АТО та українських дітей, оздоровлених за підтримки футболіста Пірича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна