У справі про депутатську корупцію затриманий Вадим Руденко з “Дипконтролю” у ВР

 

Голова секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання “Депутатський контроль” Вадим Руденко затриманий у справі про хабарництво нардепів Максима Полякова (фракція “Народний фронт”) і Борислава Розенблата (Блок Петра Порошенка). Про це повідомив сам Поляков, передає агенція “Українські новини”.

“Руденко зараз перебуває під слідством у СІЗО. Затримали його у спортзалі під час тренування, за версією НАБУ – на місці злочину”, – зазначив депутат.

За даними агентства, Руденка затримали за вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на народних депутатів з метою внесення змін у Податковий і Митний кодекси.

За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, представникові іноземного підприємства, яке мало намір налагодити видобуток бурштину в Україні, влаштували зустріч з Вадимом Руденком, де той обіцяв протягнути через парламент ряд змін у законопроекти.

“Голова секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання “Депутатський контроль”, який, у свою чергу, вихваляючись численними “надійними” відносинами з народними обранцями, звернувся до члена зазначеного міжфракційного депутатського об’єднання народного депутата Полякова для сприяння в реалізації зазначених інтересів шляхом використання передбаченої законом законодавчої ініціативи”, – заявив Холодницький.

Як повідомляла “Новинарня“, САП направила в Генеральну прокуратуру подання на притягнення до відповідальності народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. У цій “бурштиновій” справі на хабарі $200 тис., які призначалися Розенблату, затримали помічника Розенблата.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна