Садовий оприлюднив скани понад 200 відмов місцевих рад прийняти львівське сміття

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявляє, що отримав 229 відмов на свої 495 звернень до обласних та місцевих органів влади з приводу того, щоб вони прийняли за плату львівське сміття. Скани цих відмов оприлюднені на сайті Львівської міськради.
Про це Садовий написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Є одна “пісня”, яку організатори сміттєвої блокади Львова співають кожного разу, коли доводять ситуацію до межі екологічної кризи: “Садовий ні до кого не звертався, тому ніхто Львову не допомагає”. Щоб остаточно закрити це питання, викладаємо на сайті міської ради скани усіх відмов в допомозі від тих органів, до яких ми скеровували листи-прохання”, – написав Садовий.

За його словами, місто зверталося про тимчасовий прийом сміття на полігони за офіційну оплату.
Так, за словами мера, Львів відправив 495 звернень до обласних та місцевих органів влади, з яких місто отримало 229 офіційних відмов та 257 звернень залишились без відповідей. На 9 звернень мерія отримала позитивні відповіді.

“В кожного, хто відмовляв Львову, була своя причина. Є об’єктивні причини, є політичні, є банальний страх і наслідки пресингу. Я лише хочу щиро побажати кожній громаді в Україні не опинитись в майбутньому в подібній ситуації, коли, не дай Боже, щось трапиться”, – додав Садовий.

На сайті Львівської міськради всі відмови подані по областях.

Приклад відмови – Івано-Франківськ:

Читайте також:
Садовий: Всі полігони відмовляються брати львівське сміття під тиском силовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна