Подружжя українських активістів Виноградов і Харченко під тиском ФСБ РФ виїхали з Криму на материк

 

Українська активістка Наталія Харченко була вимушена терміново залишити окупований Крим, оскільки її переслідувала Федеральна служба безпеки Росії.
Про це повідомила Кримська правозахисна група.

За словами самої Харченко, у Сімферополі, де вона мешкає з маленькими дітьми і батьками, ФСБ планує порушити кримінальну справу.

“Кримчанка приїхала до Києва практично без речей, залишивши дітей тимчасово на своїх батьків”, – йдеться в повідомленні КПГ.

За інформацією правозахисників, співробітники ФСБ 12 січня 2017 року у будинку сім’ї українських активістів Наталії Харченко та Андрія Виноградова провели незаконний обшук під виглядом так званого гласного обстеження житла і вилучили декілька комп’ютерів.
Як писала “Новинарня“, тоді подружжя було затримане.

Після цього щодо кримчанки почали дослідчу перевірку за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ – “публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”.
За інформацією кримського адвоката Едема Семедляєва, слідчий ФСБ вже зібрав два томи інформації для цієї справи.

Як повідомляє КПГ, Харченко щомісячно викликали до ФСБ на “опитування”, після чого в неї загострювалося хронічне захворювання.

Після обшуку й допиту Андрій Виноградов втратив в Криму роботу і теж був змушений виїхати на материкову Україну, тепер живе в Дніпрі.
У Криму вони з дружиною розвивали Український культурний центр.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна