Порошенко з Трампом: Ми отримали тверду підтримку США

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що провів хорошу зустріч з президентом України Петром Порошенком.
Про це він сказав на камеру після переговорів з українським лідером у Білому домі 20 червня.

Трамп зазначив, що для нього велика честь приймати президента України і що Америка активно залучена до справ, які стосуються України.

“Це велика честь бути з президентом України Порошенком. Це той регіон, до якого ми всі активно залучені. І ви бачили це, і всі читають про це. У нас було дуже, дуже хороше обговорення. І обговорення продовжаться впродовж дня (з іншими американськими посадовцями – “Н”). І я думаю, що досягнуто значного прогресу. Це велика честь – приймати вас, пане президенте. Дякую”, – заявив Трамп.

Сам Петро Порошенко у коментарі для ЗМІ назвав зустріч із Трампом повноцінною та дуже детальною.

“Відбулася повноцінна, дуже детальна зустріч з президентом США Дональдом Трампом. Ми отримали тверду підтримку з боку США, підтримку щодо суверенітету, територіальної цілісності й незалежності нашої держави і тверду підтримку в продовженні реформ в Україні”, – заявив президент.

Водночас американські ЗМІ інформують, що зустрічі Трампа й Порошенка була нетривалою.

Інформагентство Associated Press зазначає, що “президент Петро Порошенко зупинився у вівторок для короткої фотозйомки з Трампом після зустрічей з віце-президентом Майком Пенсом та командою національної безпеки”.

На 2-хвилинному відео, опублікованому каналом NBC, видно, що під час вступного слова Трамп говорив близько 20 секунд, решту часу виступав Порошенко.

Телеканал CNN відзначає, що коли Порошенко приїхав у Білий дім, українського президента не зустріли з червоною килимовою доріжкою та помпою, прийнятою для важливих візитів.
Так, президент Румунії Клаус Йоханніс у червні провів  разом з Трампом прес-конференцію, а президента Панами зустріли Дональд Трамп та перша леді Меланія Трамп.

Водночас деякі інші іноземні лідери теж отримували досить прохолодний прийом і зустрічалися з віце-президентом Майклом Пенсом, а не Трампом. У квітні цього року король Йорданії зустрівся з Пенсом у його резиденції та офіційно не зустрічався з президентом США, а глава Гондурасу зустрічався з віце-президентом у березні.

ОНОВЛЕНО. Агентство Associated Press, яке раніше повідомило, що Петро Порошенко зустрівся з Дональдом Трампом “заради фотозйомки”, змінило текст та заголовок новини.
Новини з критичною оцінкою були відредаговані за кілька годин після публікації, повідомляє “Європейська правда”

Оновлена версія вийшла під заголовком “Трамп зустрічається з Порошенком на тлі розслідування щодо Росії”.

Повідомлення Associated Press про “зустріч для фото” поширила ціла низка національних та регіональних американських ЗМІ, однак слідом за агенцією всі вони теж оновили текст новини.З тексту повідомлення зникла згадка про “зустріч для фото”, тепер агентство повідомляє: “Зустріч з президентом України Петром Порошенком була початково описана у Білому домі як короткий “drop-in”. Але обидва президенти позували для фотографій в Овальному кабінеті та коротко висловили свої ремарки після більш широких зустрічей Порошенка з віце-президентом Майком Пенсом та керівними радниками з національної безпеки”.

Петро Порошенко і Дональд Трамп. Фото Ірини Геращенко

Як писала “Новинарня“, в попередньому розпорядку дня президента Сполучених Штатів Америки було зазначено, що Дональд Трамп вранці проводитиме зустріч із радником з національної безпеки Гербертом Макмастером, і до них на короткий час приєднаються (“drop-in”) віце-президент США Майк Пенс та Петро Порошенко.

“У нас буде фантастична програма. Дуже важливо, що зустріч моя, як українського президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна. Для того, щоб всі були озброєні інформацією, щоб нікому не залишити шансу на несправедливість”, – анонсував Порошенко понеділкові зустрічі у Вашингтоні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна