НАТО закінчило перекидання війська на східний фланг

 

Організація Північноатлантичного догвору виконала зобов’язання і зміцнила свій східний фланг. Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив у Латвії 19 червня, пише DW.com.

“Відсьогодні передислокація завершена”, – повідомив він на церемонії на військовій базі в Адажі за 20 км від Риги.

Тим самим блок НАТО виконав взяту на себе рік тому у Варшаві обіцянку “захистити союз, відреагувати на агресію і зберегти мир”, підкреслив Столтенберг.

Він сказав, що кількість військ Альянсу в регіоні достатня, продовження перекидання не планується.

Водночас Столтенберг закликав країни НАТО продовжувати пошук шляхів для діалогу з Москвою. “Ніхто не хоче повертати часи холодної війни”, – підкреслив генсек.

Як відомо, Північноатлантичний альянс на липневому саміті 2016 року прийняв рішення про перекидання сил НАТО на східний фланг – у країни Балтії, до Польщі та Румунії – в якості гарантії їх безпеки на тлі агресії Росії проти України.

Німеччина була покликана здійснити командування міжнародним союзницьким батальйоном НАТО в Литві, загальна чисельність якого складає близько 1200 осіб. США керують аналогічним підрозділом в Польщі, британці – в Естонії, а канадці – в Латвії.
Військова техніка перекидалася в Прибалтику через Німеччину.

Читайте також:
Іспанські танки в Латвії: в Прибалтиці формується
багатонаціональний контингент НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна