НАБУ затримало помічника нардепа від БПП з хабарем $200 тис. за бурштин

 

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара.

Про це ввечері 19 червня повідомив у “Фейсбуці” нардеп Сергій Лещенко.

“За даними слідства, депутат мав допомогти підприємцю вирішити питання з отриманням ліцензії на видобуток бурштину, а також просування змін до законодавства. НАБУ давно вело Розенблата, а подібний “контакт” з підприємцем був не вперше”, – написав Лещенко.

При цьому агентство “Українські новини” з посиланям на джерело в НАБУ повідомило, що хабар призначався ще одному нардепу.

За даними агентства, охоронця Розенблата затримали в момент отримання готівки в елітному київсьому ресторані “Три виделки” на вул. Володимирська, 76. Гроші призначалися Розенблату, а також депутату Максиму Полякову (фракція “Народний фронт”), передають “УН”.

Затриманого НАБУ чоловік називають помічником, водієм, а також охоронцем Розенблата.

Борислав Розенблат – депутат-мажоритарник Блоку Порошенка від Житомирської області (округ №62), підприємець із компанії “Фаворит”, екс-член СДПУ(о) Медведчука.

Максим Поляков – списочник “Народного фронту” (№39), сам із Черкащини, колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Сам Розенблат заявляє, що затримання його водія — це провокація.

“Хочу сам зрозуміти, що відбувається. Все відбувалося за моєю спиною. Звинувачують у тому, що мій охоронець отримав 200 тисяч доларів. Йому всунули якусь сумку і сказали, що це передається мені. Потім було НАБУ”, – сказав депутат у коментарі Житомир.info.

“Моя позиція така – це провокація, причому планувалася вона давно. Будемо чекати, коли розберуться, і діяти в рамках законодавства. Всім злостивцям хочу повідомити, що за депутатський мандат не тримаюся і вірю в те, що справедливість восторжествує. До речі, мене НАБУ не допитувало”, – прокоментував ситуацію Розенблат.

 

Як відомо, раніше на телеефірах він обстоював право місцевих жителів видобувати бурштин. За даними iPress, Розенблат понад рік тому почав “оформлювати на своїх підставних юридичних та фізичних осіб земельні ділянки в Олевському районі Житомирської області” для подальшого видобутку там бурштину.

Читайте також:
Стрілянина на Рівненщині: бурштинокопачі побили спецпідрозділ поліції,
поранені з обох боків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна