Туреччина прислала в Катар війська для його підтримки

 

Турецькі війська прибули в Катар на тривалі спільні військові навчання.
Про це повідомляє катарський телеканал Al Jazzera з посиланням на
міністерство оборони Катару.

Зазначається, що група турецьких військових прибула в Доху для участі у спільних навчаннях у неділю, 18 червня. Кількості турецьких військових та термінів проведення навчань не називають.

Турки вже провели своє перше тренування на базі Тарік ібн-Зіяд.

За даними телеканалу, навчання нібито були заплановані давно і спрямовані на зміцнення оборонних можливостей обох країн та активізацію зусиль по боротьбі з озброєними групами і підтримці стабільності в регіоні.

Нагадаємо, парламент Туреччини 7 червня у прискореному режимі схвалив закон, що дозволяє розгортання військ на військовій базі у Катарі. Це відбулося через два дні після того, як Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн та Єгипет розірвали дипломатичні зв’язки з Дохою, звинувативши Катар у підтримці тероризму.
Туреччина має військову базу в Катарі, на якій зараз перебувають близько 90 турецьких солдатів. Анкара займає іншу позицію щодо протистояння катарській політиці, ніж сторона Саудівської Аравії та США.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна