Кількох учасників Маршу рівності побили після акції біля станцій метро. Є ЗАТРИМАНИЙ

 

Після проведення Маршу рівності в центрі Києва двох його учасників побили поблизу станцій метро.
Про це повідомила представниця оргкомітету “Київпрайд” Руслана Панухник, передає “Громадське радіо”.

“На одного з учасників Маршу рівності напали на Контрактовій площі в метро. На іншого учасника напали в районі «Петрівка»”, – зазначила вона.

За її словами, нападників було п’ятеро. Панухник додала, що про ці факти повідомлено поліції, але подробиць вона не знає.

Активістка Олена Герасим’юк повідомила, що в центрі міста ходять люди, які розшукують учасників ЛГБТ-маршу.

“Друзі, тут ще така небезпека: якась юрба чоловіків прямо зараз ходить і шукає «збоченців» в центрі міста. Будьте обачні. Ми щойно зустрілися з цими персонажами, попереджаємо”, – написала вона.

Крім того, журналістка Катерина Лісунова на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомила, що противники Маршу рівності напали на одного з іноземних ЛГБТ-активістів у ресторані Mcdonald’s біля станції метро “Льва Толстого”.

Вона зазначила, що побитий чоловік – громадянин Ізраїлю, який брав участь у параді. Цей заклад після бійки закрили на вхід і вихід. Правоохоронці розбираються з ситуацією просто в ресторані.

“Ситуація дійсно небезпечна – мені, і колезі з Associated Press за зйомку відверто погрожували – довелося швидко бігти, щоб зберегти апаратуру”, – розповіла журналістка.

ОНОВЛЕНО. Поліція затримала одного з нападників на учасників Маршу рівності.

“Подія сталася на Контрактовій площі за три години після завершення заходу: потерпілим надають медичну допомогу, а їх кривдника доставили до Подільського управління поліції. Інших нападників розшукують”, – повідомила речниця столичного главку поліції Оксана Блищик.

Встановлено, що група невідомих підбігла до чоловіків, бризнула одному з них в обличчя з газового балончика, а іншому нанесено тілесні ушкодження.

Один зі зловмисників, якого затримано – киянин 1995 року народження, у нього вилучено балаклаву, ніж, газовий балончик і капу.

Потерпілим – 1980 та 1984 р.н. – працівники “швидкої” надали медичну допомогу та доправили в лікарню. Подію зареєстровано, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як писала “Новинарня“, 18 червня багатотисячний ЛГБТ-марш змінив маршрут, обійшовши націоналістів-блокувальників, і під охороною поліції пройшов фактично без ексцесів.
На початку акції поліція затримала сімох противників маршу, які намагалися прорвптися до колони через ряди правоохоронців і підірвали петарду.
Згодом п’ятьох затриманих відпустили, виписавши штрафи – 51 грн.

Читайте також:
Тука виступив проти Маршу рівності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.