РосЗМІ створюють фальшиву картинку напливу українців на курорти Криму, – “ІС”

 

Російські пропагандистські медіа готують сюжети нібито про “наплив туристів” з України до окупованого РФ Криму.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляє група “Інформаційний спротив”.

За даними “ІС”, які поширив у соцмережі народний депутат Дмитро Тимчук, напрацьовується “дезінформаційно-пропагандистська кампанія щодо «легітимізації» курортного сезону в окупованому Криму”.

“За оперативними даними групи “ІС”, російським прикордонникам ФСБ Росії у Криму віддано вказівку щодо організації повного сприяння групам журналістів пропагандистських російських ЗМІ, перед якими стоїть завдання готувати журналістські матеріали про нібито наплив туристів із материкової частини України, що їдуть на відпочинок до Криму”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 17-18 червня в пункті пропуску “Джанкой” (навпроти українського КПВВ “Чонгар”) працюватимуть кореспонденти агентства ІТАР-ТАСС і телеканалу “Звєзда”.

“Їхня мета – опитування українських громадян, котрі прямують до Криму, і створення «картинки» про масовість «туристичного потоку». Аналогічно працюють групи журналістів РФ і в інших пунктах пропуску в окупований Крим”, – зазначають і “ІС”.

Для забезпечення роботи журналістів-пропагандистів російські прикордонники вживають заходів зі створення додаткових перешкод для в’їзду автотранспорту до Криму з метою утворення черг.

Так, з 10.00 16 червня російські прикордонники на пункті пропуску “Джанкой” збільшили час огляду транспорту, пропускаючи за годину в середньому 6-7 автомашин (у “звичайному” режимі пропускається близько 30 авто на годину). Через це до обіду виникла черга близько 70 автомашин.

При цьому Державна прикордонна служба України фіксує різке скорочення транспорту по лінії “Крим-материкова частина України” в обох напрямках.
За перше півріччя 2017 року адмінмежу з окупованим Росією півостровом перетнуло на 75 тисяч машин менше, ніж за аналогічний період 2016-го.
А за два тижні червня 2017 року зафіксовано на 4 тисячі автомашин менше, ніж за такий самий період минулого року, зазначає “ІС”.

Читайте також:
Українці стали їздити в окупований Крим помітно менше, на Донбас – навпаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна