Парубій у Вашингтоні підписав угоду про співпрацю з Конгресом США

 

Під час візиту голови Верховної Ради України Андрія Парубія до США між парламентами України і Сполучених Штатів підписано угоду про співпрацю.
Про це повідомляє “Укрінформ“.

“Це важливий документ, який закріпляє і структуризує співпрацю між нашими парламентами”, – заявив журналістам Парубій.

Він підкреслив, що меморандум містить “дуже важливе формулювання” щодо України.

“У тексті Меморандуму зазначається, що Україна є “форпостом” захисту західної демократії на тлі російської агресії. Це важливе розуміння й визнання ролі України, яка захищає не тільки свою державність, але й весь вільний світ”, – зазначив спікер.

Меморандум детально визначає сфери для міжпарламентського діалогу, в тому числі в питаннях міжнародної політики, безпеки, торгівлі, промисловості, інновацій, інфраструктури, космосу. Також документ охоплює питання співпраці в галузях охорони здоров’я, сільського господарства, природних ресурсів, а також інші напрями.

До цього українсько-американська міжпарламентська співпраця базувалася на меморандумі 1999 року, який сприяв розширенню стратегічних відносин між Україною і США.

 

Крім того, під час візиту до Вашингтона голова Верховної Ради України взяв участь в урочистому заході з нагоди 20-річчя Конгресового українського кокусу в рамках “Українських днів в Конгресі США” і зустрівся з членами Українського кокусу Сенату, інформує прес-служба ВР.

Читайте також:
Парубій у США: На питання про поставку Україні летальної зброї
немає негативної відповіді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна