На відновлення живучості військових арсеналів виділено 200 млн. грн.

 

На посилення військових складів та арсеналів цього року додатково виділено 200 млн. грн. Про це на брифінгу 16 червня повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“На розмінування території після надзвичайної ситуації на складі ракетно-артилерійського озброєння у Балаклії виділено 9 млн. грн. Окрім цього, із резервного фонду держави додатково виділено 200 млн. грн на відновлення живучості військових складів та арсеналів. У військах проводяться профілактичні заходи на посилення перепускного протипожежного режиму військових частин, арсеналів та складів паливно-мастильних матеріалів”, – зазначив Праута.

Він додав, що 77 пожежних патрулів здійснюють патрулювання лісових масивів поблизу військових частин.

Читайте також:
Працівник ДСНС у Балаклії розпилював нерозірвані снаряди
та продавав як порох і брухт. Йому відірвало ногу

Через пожежу в Балаклії Україна втратила снарядів на $1 млрд., – Пашинський

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі в Балаклії (Харківська область) сталася пожежа, в результаті якої почали масово детонувати артилерійські боєприпаси, ракети тощо. Пожежу остаточно загасили через кілька днів. Було поранено три людини, одна особа загинула.

Глава МВС Арсен Аваков та головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважають, що пожежу спричинила диверсія із застосуванням безпілотного літального апарата. Згодом ЗМІ повідомили про непідтвердження версії з БПЛА.

За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа в Балаклії знищила 70% наявних там боєприпасів, але ця втрата для ЗСУ некритична.

За даними Харківської ОДА, в Балаклії та прилеглих селах був пошкоджений 231 житловий будинок, з них 114 – приватних, 117 – багатоквартирних; пошкоджень зазнали 22 об’єкти інфраструктури та промисловості, 12 об’єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Уряд виділив для розмінування Балаклії 100 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна