Керівник САП Холодницький і заступник голови АП Єлісєєв обрані віце-президентами Федерації футболу

 

Президента Федерації футболу України, народного депутата фракції БПП Андрія Павелка переобрали на пост президента ФФУ, а одним з трьох перших віце-президентів обрали керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.
Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

Відповідне рішення було прийнято делегатами конгресу Федерації в п’ятницю, 16 червн в рамках зміни організаційно-правової форми ФФУ.

Павелко наголосив, що Холодницький буде першим віце-президентом ФФУ для того, щоб посилити боротьбу з корупцією в футбольній сфері України.

Крім того, на конгресі було обрано вісім віце-президентів федерації, серед яких заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, народні депутати Сергій Куніцин, Олександр Герега, співвласник української пивоварної компанії “Перша приватна броварня” Андрій Мацола.

На конгресі, відповідно до вимог законодавства, громадська організація “Федерація футболу України” була перейменована на громадську спілку “Федерація футболу України”.

Павелко був єдиним кандидатом, за його переобрання проголосувало 95 членів конгресу, 3 – утрималися, 0 – проти.

Термін повноважень президента ФФУ буде збільшений до 5 років.
Таким чином, Павелко буде президентом ФФУ до 2022 року.

Павелко був обраний президентом ФФУ у березні 2015 року, отримавши найбільшу кількість голосів і залишивши позаду Ігоря Коломойського.

Раніше у коментарі “Українській правді” Холодницький пояснював, що цією громадською діяльністю у ФФУ він буде займатись лише в позаробочий час і безоплатно.
Як відомо, у квітні 2017 року президентом Федерації дзюдо України був обраний відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров.
Як відомо, братів Суркісів пов’язують з компанією “Запоріжжяобленерго”, щодо якої на початку січня 2016 року детективи НАБУ розпочали розслідування у справі щодо привласнення майна в особливо великих розмірах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна