Прокуратура викрила схему постачання українських продуктів у “ДНР” через Росію

 

На Донеччині розкрили схему постачання товарів на тимчасово непідконтрольну територію за сприяння митників. Сімом фігурантам справи оголошено підозри у фінансуванні тероризму.
Про це 14 червня повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у “Фейсбуці”.

Як встановили слідчі, на території України через підприємства здійснюється придбання продовольчих товарів (цукру, олії, шампанського тощо). Для надання легального вигляду операціям, фігуранти через підконтрольні офшорні фірми підписують контракти на реалізацію вказаної продукції до Грузії.

 

Насправді продукція, перетнувши митний кордон України, через територію Російської Федерації потрапляє до Донецька, де реалізується підприємствами, які зареєстровані в ОРДО сепаратистами так званої “ДНР”.

Оформлення вказаних товарів проводиться в режимі “імпорт” зі сплатою всіх обов’язкових митних платежів до бюджету сепаратистів.

Надалі, через фіктивні зовнішньоекономічні операції, підконтрольні структури фігурантів звертаються до органів ДФС для здійснення відшкодування ПДВ. На теперішній час встановлені факти незаконного відшкодування ПДВ на суму понад 2 млн. грн.

Зазначається, що 13 червня прокуратура Донецької області спільно з працівниками СБУ провела 33 обшуки на території Донецької, Київської та Харківської областей за місцями мешкання фігурантів, у їх авто, на складах, офісах та на Донецькій митниці. Було вилучено печатки підприємств, бухгалтерію, комп’ютерну техніку, грошові кошти у сумі 53 тис. доларів США та 250 тис. грн.

На рахунки підприємств накладено арешти. Після проведених обшуків чотирьох фігурантів затримано.

14 червня оголошено підозри у вчиненні вказаних правопорушень сімом учасникам злочинної схеми.

Слідство триває.

Читайте також:
У “ДНР” штрафують підприємців за невивішування сепаратистських прапорів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна