Безвіз: українців почали не пускати до ЄС без зворотніх квитків. Наразі трьох

 

Станом на 6-ту годину 14 червня від початку дії безвізового режиму поїздок для громадян України кордон з ЄС перетнули 195 тисяч наших співвітчизників.
При цьому правом подорожей без віз скористалися 4478 українців. Ці громадяни, слідуючи в країни Європи мали із собою лише біометричні паспорти, інформує прес-служба ДПСУ.

“77% із них, а це 3470 громадян, перетинали кордон на західній ділянці в автомобільних та залізничних пунктах пропуску, решта 23% користувалися послугами авіаційних портів”, – йдеться у повідмленні прикордонників.

З початку безвізу зафіксовано 7 відмов, 4 з яких у зв’язку із порушенням міграційного законодавства країни ЄС під час попереднього перебування, а 3 українців повернули через недостатність рівня фінансового забезпечення та відсутність зворотних квитків.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 червня набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.
За першу добу без віз не пустили до ЄС чотирьох українців.

Тоді ж консул допоміг в’їхати до Німеччини по безвізу українцеві без підтверджуючих документів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна