За три місяці на Донбасі загинуло 36 цивільних – на 70% більше, ніж торік, – ООН

 

За три останні місяці – з 16 лютого по 15 травня – в Донецькій і Луганській областях загинули 36 цивільних осіб, ще 157 зазнали поранень.

Як передає УНІАН, про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час презентації чергової доповіді ООН.

За її словами, конфлікт на Донбасі призводить до позбавлення людей їх прав і того, щоб було домовлено в рамках Мінських угод.

“В період з 16 лютого по 15 травня 2017 року Моніторингова місія ООН з прав людини зафіксувала 193 цивільні особи, що постраждали від конфлікту в Україні: 36 загинули, 157 отримали поранення. Це на 48% більше, ніж за попередній звітній період, і на 70% більше, ніж за той самий період минулого року”, – заявила вона.

Згідно з доповіддю Моніторингової місії ООН з прав людини, станом на ьерезень 2017 року число жертв конфлікту на Донбасі становило 9940 загиблих та 23455 поранених.

Читайте також:
Обстріл Авдіївки: снаряд влучив у двір з гостями,
четверо загиблих, двоє дітей стали сиротами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна