Посольство України в Лондоні назвало “рупором Кремля” газету Daily Mail, що зарахувала Крим до Росії

 

Посольство України у Великій Британії закликало виправитись таблоїд The Daily Mail, який у своїй публікації назвав Крим і Севастополь “російськими”.
Як передає “Новинарня“, про це сказано в заяві на сайті посольства.

“Крим – Україна, це зрозуміло. І будь-які порушення міжнародного права приведуть до покарання. Ми закликаємо Daily Mail нагадати своїм читачам про сильну позицію Великої Британії щодо Криму і про те, що санкції проти Росії залишаються незмінними”, – заявили в українській амбасаді у Лондоні.

Приналежність Криму й Севастополя до РФ вказана в матеріалі Daily Mail від 12 червня, який розповідає про вибух бомби часів Другої світової війни в окупованому Севастополі.

У новині йдеться про інцидент “у портовому місті Севастополь на Кримському півострові, на південному заході Росії”.
Також про місце події – Росію – йдеться в заголовку інформації.

При цьому популярний таблоїд не наводить жодних згадок про те, що Російська Федерація незаконно анексувала Крим.

Через цю публікацію посольство України зарахувало Daily Mail до “рупорів Кремля” (Kremlin’s mouthpieces).

“Нагадуємо Daily Mail і рупорам всього Кремля, що весь цивілізований світ впровадив санкції щодо Росії як покарання за загарбання Криму. І Велика Британія була однією з перших держав, які засудили акт, підписаний Володимиром Путіним, щоб включити півострів до складу Росії”, – зазначено в заяві.

У відозві українського посольства йдеться: “У відповідності із законодавством України, всі дії, що виконуються російською владою на тимчасово окупованій території Криму, включаючи всі повітряні і морські порти, є незаконними.
Незважаючи на провокаційні статті Daily Mail, це нічого не дає, і це не допоможе пану Путіну залучити шанувальників або навіть уникнути посилення санкцій Заходу, доки він не стане на шлях повернення Криму і деескалації ситуації на сході України”.

Як відомо, Російська Федерація в березні 2014 року почала збройну агресію проти України, ввівши війська у Крим, блокувавши українські військові частини, під дулами автоматів змінивши керівництво ВР АРК та організувавши всупереч Конституції України “референдум” щодо “самовизначення” Криму й Севастополя.
Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% виборців висловилися за приєднання Криму до Росії, хоча навіть офіційні російські особи назвали такі результати сфальсифікованими.
18 березня в Кремлі було підписано “договір” про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
Міжнародна спільнота, країни Заходу та ін. не визнають анексію Криму і ввели через це економічні санкції проти РФ.

Читайте також:
Посольство України вимагає пояснень від британського лорда,
який вважає Крим Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна