Пішла до суду справа екс-регіонала Розсохи, який для ФСБ викрадав добровольця Богданова

 

Прокуратура Києва спрямувала до суду обвинувальний акт щодо екс-депутата Харківської облради від Партії регіонів Володимира Розсохи, який на замовлення російських спецслужб організував викрадення Іллі Богданова – колишнього офіцера ФСБ РФ, що перейшов на бік України.

13 червня прес-служба столичної прокуратури повідомила, що завершила досудове розслідування в цьому провадженні.

Окрім екс-депутата, на лаві підсудних опинилися двоє співучасників злочину, яких було викрито під час спроби незаконно переправити Богданова на територію Росії.

Досудове слідство встановило, що викрадення колишнього кадрового офіцера ФСБ, який у 2014 році перейшов на бік України та воював у складі добровольчого батальйону на Донбасі, було виконано на замовлення органів ГРУ та ФСБ Російської Федерації екс-депутатом Харківської обласної ради, завербованим російськими спецслужбами два роки тому.

У листопаді 2016 року, отримавши інформацію про підготовку викрадення, слідчі прокуратури міста Києва спільно Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України провели інсценування злочину.

Екс-депутат, який під чужим ім’ям прибув до столиці, щоб пересвідчитися у тому, що замовлення виконано, був затриманий на місці події.
Ще двох співучасників, громадян України, яких російська сторона залучила до незаконного переправлення Іллі Богданова через українсько-російський кордон, затримали за кілька днів на території Харківської області у ході спільної операції з СБУ.

Дії екс-депутата кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу) КК України. Його спільників – за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Нагадаємо, 18 листопада Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та Генеральною прокуратурою запобігли другій спробі викрадення і вбивства колишнього співробітника прикордонної служби ФСБ РФ, що перейшов на бік України, Іллі Богданова.
Екс-регіоналу Розсосі російські спецслужби нібито заплатили за викрадення перебіжчика майже тисячу доларів. Суд узяв його під варту.

Читайте також:
Екс-росіянин Ілля Богданов, якого намагається вбити ФСБ, погодився працювати в СБУ

Екс-ФСБшник Богданов визнав, що відео звільнення – інсценоване, але його справді викрадали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна