Місія ООН намагається шукати зниклого в Донецьку журналіста Стаса Асєєва

 

Спеціальна моніторингова місія ООН з прав людини докладає зусиль для пошуку зниклого в окупованому Донецьку журналіста й блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станістлав Васін.
Про це повідомила голова СММ ООН Фіона Фрейзер на брифінгу у вівторок, 13 червня, передає “Радіо Свобода”.

“Ми намагаємося зрозуміти точно, що з ним відбувається. Тобто ми досі намагаємося отримати доступ туди, щоб зрозуміти, де він перебуває, і що з ним”, – розповіла Фрейзер.

Вона зазначила: як і в інших справах, “коли збройні угруповання затримують людей, за це відповідальні ті, хто контролює цю територію”.

Як повідомляла “Новинарня“, автор Станіслав Васін (справжнє прізвище – Асєєв, 1 жовтня 1989 р.н.), перебуваючи в окупованому Донецьку, як журналіст регулярно писав матеріали про Донбас для українських ЗМІ, був активним у соцмережах. Як стало відомо, Стас зник 2 червня, в його будинку відбувся обшук.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна