Генпрокуратура проводить в Укрзалізниці обшук у справі про розкрадання

 

Генеральна прокуратура проводить обшук в будівлі ПАТ “Укрзалізниця” для фіксації фактів розкрадання великої суми коштів, що належать компанії.
Про це вдень 13 червня повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олександр Цилюрик, передає “Інтерфакс-Україна”.

Як відомо, офіс “Укрзалізниці” розташований на вулиці Тверській.

“Зараз в будівлі “Укрзалізниці” співробітники ГПУ проводять слідчі дії, триває обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, яке стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, оскільки його немає, повідомлення про підозру передано одному з членів правління”, – сказав він.

Прокурор уточнив, що в кримінальному провадженні вивчають розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках оголошеної підозри фігурує сума в 12 млн. грн.

Підозру висунуто одному із заступників департаменту локомотивного господарства, проте імені Цилюрик не назвав.

“За епізодом, за яким висунуто підозру, було закуплено за сприяння вказаного керівника у юридичної особи продукцію неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу” – сказав Цилюрик, додавши, що ці закупівлі відбувалися в 2015-2016 роках.

За його словами, у зв’язку з відсутністю підозрюваного, оскільки він виїхав у термінове відрядження, членам правління ПАТ вручено повістку про необхідність явки підозрюваного в Генпрокуратуру, де будуть подальші слідчі дії.

Він також зазначив що “Укрзалізниця” і голова правління Войцех Балчун сприяють слідству: надають необхідні документи, не створюють перешкод.

За даними сайту “Укрзалізниці” заступниками начальника зазначеного департаменту є Ігор Режило і Віктор Лесик.

Читайте також:
Працівники Укрзалізниці в ОРДЛО відмовилися переїжджати з окупації, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна