АТО: знову двоє загиблих. З початку місяця ЗСУ втратили стільки ж воїнів убитими, як за весь травень

 

Обстановка в районі проведення АТО залишається складною. За минулу добу, 11 червня, бойовики 67 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, неодноразово застосовуючи артилерійське озброєння та час від часу вражаючи житлові квартали прифронтових населених пунктів.

“В результаті ворожих обстрілів минулої доби загинули двоє військовослужбовців ЗС України. Окрім того, четверо наших воїнів зазнали поранень та бойових травмувань”, – інформує прес-центр штабу АТО.

Приморський напрямок. Тут противник із артилерії калібру 122 мм бив по наших укріпленнях в районі Павлополя та Новогригорівки, а біля Гнутового використовував міномети калібру 120 мм. Там же, а також в районі Новомихайлівки та Красногорівки, бойовики відкривали вогонь з 82-мм мінометів. Окрім того, поблизу Павлополя бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси. Впродовж минулої доби бандформування неодноразово обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП позиції українських захисників в районі Талаківки, Лебединського та Водяного.

Донецький напрямок. На цій ділянці ворожі обстріли майже не вщухають на підступах до Авдіївки. Зокрема, вчора найманці неодноразово здійснювали щільні обстріли з мінометів та менш потужного озброєння у південному передмісті цього населеного пункту та північно-східніше, біля Кам’янки. Вчора ввечері, близько 18.00 години, бойовики били по наших укріпленнях на тій ділянці з танків. Один з ворожих снарядів вкотре влучив у частину міста, де мешкають цивільні. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

“Нагадаємо, ще раніше окупанти обстріляли та вивели з ладу насосну станцію Південнодонбаського водоводу, а також поцілили з гранатомета в житловий будинок у Зайцевому”, – ідеться у зведенні.

На цьому ж напрямку порушення НЗФ режиму невикористання зброї вчора зафіксовані в районі Пісків та Верхньоторецького, де ворог бив з мінометів різних калібрів та піхотного озброєння, а також поблизу Зайцевого. Там бандити систематично відкривали вогонь з гранатометів різних модифікацій та озброєння БМП.

Луганський напрямок. На цій частині фронту під інтенсивним мінометним вогнем противника вчора знову опинились наші позиції, розташовані в районі Кримського, Новотошківського та Катеринівки, де загарбники неодноразово обстрілювали військовослужбовців ЗС України зі 120-мм мінометів. Окрім того, біля Новотошківського бандформування вели вогонь з гаубиць калібру 152 мм. З артилерійських систем меншого калібру, а саме 82-мм мінометів, озброєні злочинці, яких підтримує Росія, били поблизу Троїцького та Попасної. Там же, а також в районі Новозванівки та Новоолександрівки, бандити вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

За підрахунками “Новинарні“, бойові втрати ЗС України за 12 днів червня становлять 13 осіб загиблими. За весь травень українська армія втратила 13 воїнів.

Читайте також:
Загиблі травня: обличчя і біографії 13 героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна