Перші українці в’їхали до ЄС без віз. ФОТО

 

У ніч на 11 червня – після набуття чинності безвізового режиму – перші громадяни України в’їхали на територію Європейського Союзу без віз. Про це у “Твіттері” повідомив департамент консульської служби МЗС України.

“Перші повідомлення консулів із пунктів пропуску: українці без віз перетинають кордон ЄС”, – йдеться в повідомленні відомства.

“Консул поруч”, – ідеться в підписі до фото, на якому зображено прикордонний пост на території Румунії.

ОНОВЛЕНО. Фотограф “Новинарні” Олександр Приходько був серед перших українців, хто в “безвізову” ніч перетнув кордон між КПП “Чоп” на Закарпатті та КПП “Захонь” (Угорщина).

Він прозвітував:
“Безвіз працює! О 4:40 були першими на угорському кордоні в Захоні, хто скористався безвізом! Очікували на шампанське, але його не було…
Прикордонниця шукала в чистому паспорті візу, потім згадала, що це ж нам тепер можна без них. Порадилася з колегою і поставила штамп. Забувши спитати, куди ми їдемо і для чого. А я ж так старався, довідку з ЖЕКу приготував, історію операцій по рахунку за останній рік, всє дєла. 😉
З нашого боку (в Чопі) також все виглядало досить святково, працювало три віконця (а не 1-2 як завжди), і митники навіть на намагались покопирсатись у рюкзаках. ;)”

Штамп про перетин кордону в чистий біометричний паспорт. Фото: Олександр Приходько, Новинарня

Як повідомляла “Новинарня“, 11 червня набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України в 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.

Читайте також:
Для вирішення проблем туристів у перший день “безвізу”
МЗС створило робочу групу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна