Партія президента Макрона перемагає на парламентських виборах у Франції. ОНОВЛЕНО

 

У першому турі парламентських виборів у Франції, що відбулися 11 червня, перемагає політична сила чинного президента Франції Еммануеля Макрона “Вперед, Республіко!”

Блок La République En Marche! and MoDem здобуває від 32,2 до 32,9% голосів. Про це свідчать дані екзит-полів, оприлюднені в неділю ввечері після закриття виборчих дільниць, інформує DW.

ОНОВЛЕНО. Партія Макрона “Вперед!” здобула перемогу на парламентських виборах, отримавши 32,32% голосів. Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на остаточні результати виборів, представлені МВС Франції.

Такий результат дозволить партії взяти участь у другому турі, де буде менше суперників.
“Вперед!” зможе отримати самостійну більшість у Національних зборах – від 400 до 440 місць із 577, передбачає Le Figaro.

Консервативні “Республіканці”, які вважалися фаворитами виборів на початку року, отримали 21,56% голосів.

Третє місце посів альянс партії “Нескорена Франція” Жан-Люка Меланшона із Французькою комуністичною партією – 13,74% голосів.

Ультраправий “Національний фронт” Марін Ле Пен здобув лише 13,2%.
У новому парламенті вони можуть отримати від 2 до 5 мандатів.

Соціалісти, які досі мали більшість у парламенті, взяли 9,51% і за підсумками другого туру можуть розраховувати лише на 15-25 мандатів

Вибори пройшли з рекордно низькою явкою, проголосували менше половини виборців – 48,71%. До цього найменший результат був у 2012 році, коли в голосуванні взяли участь 57% виборців.

Як повідомляє AP, прем’єр-міністр Франції Едуар Філіпп, який представляє “Вперед!”, уже оголосив про перемогу партії президента Макрона в першому раунді парламентських виборів.

View image on Twitter
   
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна