На відзначення безвізу ветеран АТО Валерій Ананьєв пройде по Європі 1500 км шляхом святого Якова

 

Ветеран АТО, десантник Валерій Ананьєв на честь старту “безвізу” оголосив про намір пройти пішки більше 1500 кілометрів по країнах ЄС паломницьким шляхом “Ель Каміно де Сантьяго”.

Подорож почнеться 15 червня. У коментарі “Новинарні” боєць розповів, що піде через Францію та Північну Іспанію по знаменитій паломницькій дорозі до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела.

“Цю мандрівку я планував з минулого року, хотів побути деякий час наодинці з собою. Але зараз почався ажіотаж навколо безвізу, і я хочу показати, що безвіз – це добре”, – розповів “Новинарні” ветеран війни на Сході, який звільнився з війська в жовтні 2016-го.

“Я – втілення всіх причин, якими люди пояснюють, чому не виходять із зони комфорту: не знаю мови, ніколи не був за кордоном, у мене мінімальна необхідна кількість грошей”, – каже Валерій, але всупереч цим обставинам сміливо планує одиночну подорож Західною Європою шляхом пілігримів.

З України хлопець полетить до Парижа – звідти стартує мандрівка, яку Ананьєв зніматиме на відео, продовжуючи блог, початий на війні 2014 року.

“Цей паломницький шлях святого Якова пролягає по селах, через поля і гори. Я не буду показувати туристичні місця, а зніматиму, як живуть прості європейці в селах, їхній побут, дороги, вулиці. Займатимуся спортом у дорозі. Буду показувати людей, яких по телевізору не показують”, – анонсує колишній десантник.

Весь шлях (1500 км) Валерій обіцяє пройти пішки з 15-кілограмовим рюкзаком, не під’їжджаючи на авто.

“Планую, що мандрівка триватиме два місяці. Ночуватиму в монастирях. Я трішки знаю англійську, зовсім не знаю французької та іспанської. Буду на пальцях показувати, що мені треба десь переночувати і поїсти. Мій бюджет становить 3 тисячі євро включно з перельотами”, – розповідає Ананьєв.

Кінцева точка пішої подорожі Ананьєва на “Ель Каміно де Сантьяго” – могила апостола Якова в Сантьяго-де-Компостелі, столиці автономії Галісія. Це третя святиня католицизму, після Риму (Ватикану) та Єрусалиму.

“Мандрівку цим паломницьким шляхом можна починати з різних міст. Я обрав найдовшу і найважчу дорогу – з Парижа. Намагався знайти паломників, які вже пройшли саме таку дорогу, щоб більше розпитати. Але всі, з ким спілкувався, йшли з Португалії чи Іспанії”, – каже Валерій.

11 червня на майдані Незалежності в Києві охочі можуть підписати синьо-жовтий прапор, який згодом майорітиме над мисом Фіністерре (лат. Finis terrae, “Кінець землі”, західна точка материкової Іспанії).

Дизайн прапора Валерій Ананьєв обирав за результатами голосування на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами мандрівника, знамено вже підписали учасники гурту “Тартак”, шоумени Сергій Притула та Сергій Кузін.

Другий прапор, який буде з ним у дорозі, Валерій віддасть у музей, а третій, який йому запропонували зробити на замовлення, залишить собі на згадку.

Валерій Ананьєв, із Первомайська Луганської області, був на контракті в Збройних силах ще до 2014 року.
У складі 25-ї бригади ВДВ ЗСУ звільняв Слов’янськ, брав участь в боях за Краматорськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Шахтарськ, Добропілля та ін.

Завдяки соцмережам став одним із медійних “облич” АТО. Ще червня 2014 року почав вести відеоблог, викладаючи відео із зони бойових дій. Його ролики набирали десятки й сотні тисяч переглядів; Валерія називали “секс-символом АТО”.

23-річний боєць звільнився з лав ЗСУ в жовтні 2016-го.

Оригінальний ролик з анонсом подорожі, де Ананьєв сидить на верхівці Подільсько-Воскресенського моста через Дніпро, має вже понад 16,5 тис. переглядів.

автор: Ольга Гордійчук

Валерій Ананьєв на фронті. Фотогалерея:

Валерій Ананьєв АТО Валерій Ананьєв АТО 4 Валерій Ананьєв АТО 3 Валерій Ананьєв АТО 2 Валерій Ананьєв АТО 1
<
>

Читайте також:
Папа Римський у Ватикані прийняв військових ЗСУ
і помолився за мир для України. ФОТО

Папа Франциск благословив воїнів Українського війська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна