Консул допоміг в’їхати до Німеччини по безвізу українцеві без підтверджуючих документів

 

У перший день дії безвізового режиму з ЄС в аеропорту міста Кельн (Німеччина) завдяки втручанню українського консула було дозволено в’їзд пасажира з біометричним паспортом, який не мав підтверджуючих документів.

Про це “Європейській правді” повідомили в департаменті консульської служби МЗС.

“Ідеться про пасажира рейсу авіакомпанії Wizzair, який прибув з Києва о 13:15. Громадянин сказав, що їде до Німеччини як турист, але не мав жодних підтверджуючих документів – броні готелю абощо”, – розповів керівник ДКС МЗС Сергій Погорельцев.

Після втручання українського консула, який перебував в аеропорту, питання було врегульоване, і пассажиру дозволили в’їзд до Німеччини.

Як відомо, при в’їзді на територію ЄС прикордонник має право вимагати у пасажира документи, що підтверджують мету поїздки. Зазвичай слід мати бронь готелю або контакти особи, у якої планує зупинитися подорожуючий, та маршрут поїздки.

Читайте також:
З початку доби із 800 українських туристів без віз на кордоні ЄС
розвернули чотирьох. ЧОМУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна