Відновлено роботу Південнодонбаського водогону

 

Відновлено роботу насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка була призупинена через відсутність електропостачання. Про це у “Твіттері” повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

“Станом на 12:30 10 червня роботу насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону відновлено”, – написав він, зазначивши, що споживачам планується подати воду з 22:00.

Пізніше на своїй сторінці у “Фейсбуці” голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що відновила роботу Донецька фільтрувальна станція.

“…Вода пішла водогонами на Авдіївку. Міські резервуари наповнюються водою. До завтрашнього ранку вода буде в кранах у помешканнях”, – написав він.

Як відомо, 8 червня внаслідок бойових дій у Ясинуватському районі поблизу села Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач. Це призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, що забезпечує водою три фільтрувальні станції: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь). Без водопостачання залишилися жителі п’ять районів Донецької області.
Того ж дня Жебрівський повідомив, що КП “Компанія “Вода Донбасу” припинило подачу води з каналу Сіверський Донець – Донбас на п’ять фільтрувальних станцій: Красноармійську, Великоанадольську, дві Маріупольські та Донецьку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна