В управлінні ЗСУ пояснили, чому українські військові в ОРДЛО – не полонені, а заручники

 

Термін “заручники”, а не “полонені”, щодо українських силовиків, які перебувають в ув’язненні у бойовиків ОРДЛО, вживається через те, щобойові дії на Сході України де-юре є “антитерористичною операцією” і формально Росія не веде війну з Україною. Про це в інтерв’ю “Новинарні” сказав начальник управління психологічного забезпечення ГУ морально-психологічного забезпечення ЗСУ Сергій Грилюк.

Таке роз’яснення міститься у великому матеріалі нашого видання “Як вижити в полоні та після нього“, опублікованому 9 червня.

“Відповідно до міжнародного гуманітарного права, полоненим може вважатися військовослужбовець однієї з держав, які ведуть між собою війну. На сьогодні Російська Федерація заперечує участь своїх терористичних військ у війні проти України, тому й полонених у нас “немає”, – пояснив у коментарі “Новинарні” полковник Сергій Грилюк.

Водночас він наголосив, що будь-яке захоплення в заручники військовослужбовця або цивільної особи незаконними збройними формуваннями суперечить міжнародному гуманітарному праву та переслідується за законом.

“Я впевнений, що кожен, хто на тимчасово окупованих територіях України брав у заручники наших громадян, згодом отримає заслужене покарання”, – додав представник Генштабу.

Читайте також:
За останні півтора року в полон до бойовиків ОРДЛО потрапили 42 українці, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна