Сенат США просить Трампа і Комі надати записи їхніх розмов

 

Сенат США просить колишнього директора ФБР Джеймса Комі передати записи приватних розмов із президентом США Дональдом Трампом. Такий самий запит отримав і Білий дім. Ідеться, в тому числі, і про аудіозаписи, інформує CNN.

Керівники сенатського комітету, що провадить розслідування щодо втручання Росії у вибори, республіканець Майкл Конауей і демократ Адам Шифф, надіслали запити безпосередньо Джеймсу Комі та раднику Трампа Дону Макгану.

Записи, в тому числі аудіо, якщо вони існують, мають бути передані до 23 червня.

В ході свідчень у Сенаті під присягою 8 червня Комі неодноразово звинувачував Трампа у брехуні. У свою чергу Трамп назвав брехуном Комі.

На питання, чи має він аудіозаписи, про які писав у “Твіттері” після того, як звільнив Комі, Трамп сказав, що дасть відповідь найближчим часом.

Комі під час свідчень в четвер висловив надію, що такі записи існують.
Сам він заявив, що записував розмови з Трампом, коли той протизаконно вимагав “лояльності”.

Нагадаємо, президент США 9 травня звільнив голову ФБР з посади, звинувативши Комі в некомпетентності. Відставка Комі відбулася на тлі розслідування Бюро несанкціонованих зв’язків оточення Трампа з Росією в ході виборчої кампанії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна