Майже 206 тисяч військових ЗСУ отримали статус УБД. Понад 300 – навічно зараховані до списків частин

 

Від початку війни на Сході статус учасника бойових дій отримали 205864 військовослужбовці та працівники Збройних сил України.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 9 червня повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

За її словами, протягом минулого тижня УБД отримали понад 1,5 тисячі учасників АТО.

Нагадаємо, на брифінгу 16 травня було повідомлено про 200,5 тисячі військових ЗСУ зі статусом учасника бойових дій.

Також полковник Гаврилюк розповіла, що за минулий тиждень майже 300 військовослужбовців Збройних сил нагороджені відзнаками та цінними подарунками Міноборони.

“Всього з початку АТО відзнаками Міністерства оборони України нагороджено майже 40,5 тисяч осіб”, – зазначила начальник управління.

Також у МОУ повідомили, що з початку 2017 року Збройними силами України спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування встановлено близько 30 пам’ятних дошок на честь військовослужбовців — героїв АТО, перейменовано один проспект і дві вулиці, відкрито клас-музей.

Від початку війни понад 300 військовослужбовців, які віддали життя за суверенітет і територіальну цілісність України, навічно зараховані до списків військових частин ЗСУ.

Читайте також:
В Україні вже майже 300 тисяч учасників бойових дій.
Позбавлені статусу УБД – 11 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна